ICT- en Privacyrecht

Het vakgebied van het ICT- en Privacyrecht vormt een aparte discipline binnen het recht waarbij kennis en inzicht is vereist in zowel de ICT als in de specifieke domeinen van het recht waaronder de AVG.

ICT en Recht

De ICT kenmerkt zich door snelle veranderingen, veranderingen waarop het recht niet altijd direct een antwoord kan bieden. Om deze antwoorden te vinden worden er binnen het recht verschillende rechtsgebieden aangesproken: het privaatrecht, publiekrecht en het strafrecht. Niet alleen de snelle veranderingen leveren juridische uitdagingen op, ook de complexiteit van ICT diensten en producten speelt hierin een rol.

De ICT kenmerkt zich door “oplossingen” die bestaan uit een samenhang van vele producten en diensten die soms niet allemaal even duidelijk en consistent zijn beschreven. Het privacyrecht, dat vooral tot uitdrukking komt in de AVG en UAVG, kenmerkt zich door vele open normen. Normen die invulling nodig hebben en waarbij keuzes onderbouwd moet worden.

Privacyrecht en AVG
Overeenkomstenrecht
Intellectueel eigendomsrecht

Kennis van ICT- en Privacyrecht

Juridict informeert organisaties en ondernemers die juridische problemen willen voorkomen. Onze informatie helpt je bij het afsluiten van weloverwogen overeenkomsten en bij een praktische toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).