AVG en verwerkersovereenkomst

Welke eisen stelt de AVG aan de verwerkersovereenkomst?

Binnen de AVG zijn zowel de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker verplicht om een aantal onderwerpen vast te leggen in een verwerkersovereenkomst.
Sinterklaas

Mag Sinterklaas persoonsgegevens van kinderen verwerken?

Stond Sinterklaas voor de deur met een vraag over de AVG. Mag de Sint persoonsgegevens van kinderen verwerken? Over Leeftijd en toestemming van ouders.
Data protection impact assessment (DPIA)

De Data Protection Impact Assessment lijst is definitief gemaakt

Organisaties moeten op grond van de AVG zelf beoordelen of er een verplichting bestaat tot het uitvoeren van een DPIA. Deze beoordeling is niet eenvoudig.
Grondslagen voor verwerking

Zes grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) biedt zes grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens. Toestemming is een onzekere basis.
Faillissementswet heeft ook consequenties voor Cloud- en SAAS aanbieders

Gevolgen Faillissementswet voor Cloud- en SAAS aanbieders.

De wijzigingen van de Faillissementswet heeft consequenties voor ICT-aanbieders en dan in het bijzonder voor Cloud- en SAAS aanbieder.
Bedrijfspagina op social media

Maak afspraak over bedrijfspagina op social media

Van wie is de bedrijfspagina, van de werkgever of van de werknemer? Maak afspraken met werknemers over bedrijfspagina’s op social media.
Facebook geen neutraal doorgeefluik

Facebook is niet slechts een neutraal doorgeefluik

De Voorzieningenrechter heeft Facebook verplicht om nepadvertenties te weren waarin De Mol Bitcoins aanprijst. Facebook is niet slechts een doorgeefluik.
Parkeerapp

Onderzoeksplicht bij gebruik van parkeerapp.

Parkeerders hebben ook bij gebruik van een parkeerapp een onderzoeksplicht om na te gaan welk parkeertarief verschuldigd is.
Marktplaats

Aanbod en aanvaarding op Marktplaats

Je biedt wat aan op Marktplaats en je krijgt een aanbod. De koper ziet af van de koop. Kun je zijn gegevens opvragen om de koper te houden aan het aanbod?
Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst is niet altijd nodig

Verwerkersovereenkomsten worden te pas en te onpas aangeboden, ook iwanneer dit niet nodig is of er een andere overeenkomst dient te worden gesloten.