Zorgplicht van een ICT leverancier leidt tot aansprakelijkheid bij Ransomware

Zorgplicht en aansprakelijkheid ICT leverancier bij Ransomware

Een ICT leverancier heeft een wettelijke zorgplicht. Hierdoor kan een ICT leverancier aansprakelijk zijn voor de schade die voortkomt uit Ransomware.
Ontzorgen

Blijf ontzorgen in de ICT!

Binnen de ICT wordt er veel ontzorgd. Maar wat is dat “ontzorgen” nu eigenlijk?Juridisch gezien is het een overeenkomst van opdracht.
Tips voor veilig thuiswerken in overeenstemming met de AVG

Tips voor veilig thuiswerken in overeenstemming met de AVG

4 tips voor veilig thuiswerken in deze tijd van corona. Hoe zit dit in relatie tot de AVG? Welke beveiligingseisen stelt de AVG?
Mag je in de mail van je medewerker kijken?

Mag een werkgever de mailbox van een werknemer openen?

Mag je in de mail van je medewerker kijken? Een werknemer heeft het recht op privacy, ook binnen de zakelijke mailomgeving. De werkgever dient dit te respecteren. Dit recht is echter niet absoluut.
e-mail tracking pixel

E-mail tracking met tracking pixels voor marketingdoeleinden

E-mail tracking met een tracking pixel is populair bij marketeers. Zo zie je bijvoorbeeld eenvoudig hoevaak een nieuwsbrief wordt geopend en door wie.
Portretrecht Marketing AVG

Mag je foto’s van je medewerkers voor marketing- en commerciële doeleinden gebruiken?

Foto's van medewerkers voor marketingdoeleinden gebruiken zoals op je website of als mailing? Onder de AVG en het portretrecht gaat het om belangenafweging.
Denk aan de back-up bij verwijderen persoonsgegevens

Verwijderen van persoonsgegevens: vergeet de back-up niet!

Bij het verwijderen van persoonsgegevens dien je ook rekening te houden met het opschonen van je back-up. Dit blijkt nog een lastige opgave te zijn.
NLdigital voorwaarden

NLdigital publiceert de opvolger van Nederland ICT voorwaarden

Of het nu gaat om de NLdigital of andere voorwaarden: leg de zaken die van je van belang vindt vast in de overeenkomst.Je mag de voorwaarden niet aanpassen.
dataminimalisatie onder de AVG

Dataminimalisatie onder de AVG in de praktijk

Dataminimalisatie: de AVG verplicht organisaties om niet meer persoonsgegevens te verwerken dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking.
Bestuursrechter of civiele rechter

Naar de bestuursrechter of de civiele rechter?

Met een verzoek tot schadevergoeding op grond van de AVG naar de bestuursrechter of naar de civiele rechter? De weg van de Bestuursrechter biedt voordelen.