algemene voorwaarden afwijzen

Wat te doen als je de algemene voorwaarden wil afwijzen?

Hoe moet je algemene voorwaarden gebruiken? En wat moet je doen als je algemene voorwaarden worden afgewezen? Of als je ze zelf wil afwijzen?
Meldplicht datalekken

Nieuwe guidelines voor het melden van datalekken

Datalekken voorkomen of weten hoe te handelen bij een datalek? De EDPB heeft praktische nieuwe richtlijnen (guidelines) voorgesteld.
Advies aan EU-hof over leidende toezichthouder in Facebook zaak

Advies aan EU-hof over leidende toezichthouder in Facebook zaak

Het Luxemburgse hof moet zich uitspreken over een Belgische rechtszaak tegen Facebook. De GBA wil dat het volgen van bepaald surfgedrag stopt.
DPIA zelf uitvoeren

Zo kun je zelf een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren

Hoe kun je het beste een DPIA uitvoeren? Om risico’s in kaart te brengen zijn er verschillende DPIA tools in omloop. Start met een pre-DPIA.
Controleren van de thuiswerker, is dat toegestaan?

Controleren van de thuiswerker

Mag je als werkgever controleren wat een thuiswerker doet? Controleren mag, maar daarvoor gelden strikte voorwaarden. De lat ligt hoog!
Data Governance

Nieuwe Europese regels voor het delen van data

De hoeveelheid data groeit exponentieel. De Data Governance Act legt de basis voor een Europese data governance. Een EU datawet is op komst.
hoe toestemming vragen avg

Toestemming vragen onder de AVG

Hoe kun je toestemming vragen voor een verwerking onder de AVG? Toestemming in de zin van de AVG dient te voldoen aan vier voorwaarden.
digitale handtekening praktijk

Digitale handtekening in de praktijk

De juiste digitale handtekening maken? Een praktijkvoorbeeld hoe het gebruiken van een digitale handtekening fout kan gaan.
De gevolgen van Schrems II

De gevolgen van Schrems II

Schrems II en de gevolgen. Het Privacy Shield is ongeldig en standard contractual clauses (SCC) bieden niet het benodigde beschermingsniveau.
Voldoen aan de AVG

Voldoen aan de AVG – Praktische tips

MKB organisaties kunnen er eenvoudig voor zorgen dat zij aan de AVG regelgeving voldoen. Praktische punten om snel mee aan de slag te gaan.